LU SZF Komunikācijas studiju nodaļas pasniedzēja Liliāna Ozoliņa aicina pieteikt tēmas, izvēloties konkrēto jomu: “Publikācijas var veidot par radošajām industrijām, populāro kultūru un komunikāciju, slavenībām, kino, populāro mūziku, medijiem un populāro kultūru.”

Radošo industriju jomā raksti var tikt iesniegti par populāro kultūru, tās vietu Latvijas kultūrpolitikas stratēģijā, par radošo industriju un tās aktivitātēm, iekļaujot kultūras industriju, reklāmu, dizainu, modi, filmas, datorspēles, jaunos medijus, mūziku, radio un televīziju.

Apakšsadaļā “Populārā kultūra un komunikācija” aicina iesūtīt rakstus par populārās kultūras izpratni un raksturojumu populārās komunikācijas kontekstā, par populārās kultūras komunikācijas praksēm, tās nozīmi sociālo vērtību veidošanas procesā.

Rakstot par slavenībām, publikācijas var veidot par slavenībām un slavenību kultūru, to līdzdalību politikā un mediju aktivitātēs, par slavenību un identitāti un to mediāciju Latvijas publiskajā telpā, savukārt kino jomā uzsvars var būt likts uz kino industriju, žanriem, globālajām ietekmēm uz Latvijas nacionālo kino, bet rakstos par populāro kultūru var parādīties populārās mūzikas nozares globālās un lokālās izpausmes un aktivitātes, tas ir koncerti, festivāli, fanu kustības, kā arī komunikācijas resurss.

Apakšnodaļā “Mediji un populārā kultūra” plānoti raksti par populārās kultūras simbolu un tēlu lietojumu Latvijas medijos un reklāmā, un mediji kā populārās kultūras daļa.

Publikāciju pieteikumi, iekļaujot tajos tēmu un anotāciju līdz 300 vārdiem, jānosūta līdz šī gada 1. decembrim uz e-pastu liliana.ozolina@lu.lv. Pieteikumi tiks izvērtēti līdz šī gada 15. decembrim. Pabeigts publikācijas teksts (27 000 – 30 000 zīmju apjomā) jānosūta līdz 2012. gada 15. februārim.

Papildu informācija:
Liliana Ozoliņa

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes lektore

E-pasts: liliana.ozolina@lu.lv