Jau vairāk nekā gadu LNB cieši sadarbojas ar Rīgas 6.vidusskolu. Šogad par godu Lāčplēša dienai bibliotēkas pārstāvji Rīgas 6.vidusskolā izveidojuši grāmatu izstādi. Tajā aplūkojamas grāmatas no 1926.gada līdz mūsdienām, kas atspoguļo Lāčplēša dienas notikumus un sniedz plašu ieskatu vēsturiskajos procesos. Tā kā visi šie materiāli skolās nav pieejami, skolotāji atzinīgi novērtēja iespēju iepazīstināt skolēnus ar informatīvo materiālu un raisīt diskusiju par valstiski nozīmīgām tēmām.
 
Rīgas 6.vidusskolu apmeklējusi arī LNB arhitekte Nita Apsīte un LNB Uzziņu un informācijas centra sektora vadītāja Ginta Zalcmane, kas stāstīja par jauno bibliotēkas ēku, kā arī iespējām, kas jaunajiem lasītājiem būs jau drīzumā pieejamas. Stāstījums guva plašu atsaucību un interesi gan no skolotājiem, gan skolēniem, kas ar nepacietību gaida jaunās bibliotēkas atvēršanu. Skolotāji savukārt deva uzdevumu skolēniem vizualizēt savas idejas par jauno bibliotēku jeb „Gaismas pili”, tādējādi rosinot viņus domāt par nākotnes perspektīvām zināšanu ieguvei.
 
Rīgas 45.vidusskolā sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku tapusi izstāde “Literatūras kanons”. Šā gada nogalē LNB pārstāves Nita Apsīte un Ginta Zalcmane plāno viesoties arī šajā skolā un stāstīt gan skolēniem, gan skolotājiem par jauno bibliotēku.
 
Līdzīgas sarunas par sadarbību ievadītas arī ar citām Rīgas skolām. Nākotnē ir iecere sadarbības tīklu ar skolām paplašināt arī ārpus Rīgas robežām.

 
 
Attēlā: Rīgas 6.vidusskolas direktors Haralds Bārzdiņš un LNB Periodisko izdevumu nodaļas vadītāja Dzidra Rudzīte, atklājot Lāčplēša dienai veltīto izstādi.
Foto: Rīgas 6.vidusskola

Latvijas Nacionālā bibliotēka sāk aktīvu sadarbību ar skolām

 

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) ir veiksmīgi sākusi aktīvu sadarbību ar vairākām Rīgas skolām, veicot savu misiju – rūpēties par nācijas intelektuālo attīstību.

 

Jau vairāk nekā gadu LNB cieši sadarbojas ar Rīgas 6. vidusskolu. Šogad par godu Lāčplēša dienai bibliotēkas pārstāvji Rīgas 6. vidusskolā izveidojuši grāmatu izstādi. Tajā aplūkojamas grāmatas no 1926. gada līdz mūsdienām, kas atspoguļo Lāčplēša dienas notikumus un sniedz plašu ieskatu vēsturiskajos procesos. Tā kā visi šie materiāli skolās nav pieejami, skolotāji atzinīgi novērtēja iespēju iepazīstināt skolēnus ar informatīvo materiālu un raisīt diskusiju par valstiski nozīmīgām tēmām.

 

Rīgas 6. vidusskolu apmeklējusi arī LNB arhitekte Nita Apsīte un LNB Uzziņu un informācijas centra sektora vadītāja Ginta Zalcmane, kas stāstīja par jauno bibliotēkas ēku, kā arī iespējām, kas jaunajiem lasītājiem būs jau drīzumā pieejamas. Stāstījums guva plašu atsaucību un interesi gan no skolotājiem, gan skolēniem, kas ar nepacietību gaida jaunās bibliotēkas atvēršanu. Skolotāji savukārt deva uzdevumu skolēniem vizualizēt savas idejas par jauno bibliotēku jeb „Gaismas pili”, tādējādi rosinot viņus domāt par nākotnes perspektīvām zināšanu ieguvei.

 

Rīgas 45. vidusskolā sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku tapusi izstāde „Literatūras kanons”. Šā gada nogalē LNB pārstāves Nita Apsīte un Ginta Zalcmane plāno viesoties arī šajā skolā un stāstīt gan skolēniem, gan skolotājiem par jauno bibliotēku.

 

Līdzīgas sarunas par sadarbību ievadītas arī ar citām Rīgas skolām. Nākotnē ir iecere sadarbības tīklu ar skolām paplašināt arī ārpus Rīgas robežām.

 

Attēlā Nr. 1: Rīgas 6. vidusskolas direktors Haralds Bārzdiņš un LNB Periodisko izdevumu nodaļas vadītāja Dzidra Rudzīte, atklājot Lāčplēša dienai veltīto izstādi.
Foto: Rīgas 6. vidusskola

 

Attēlā Nr. 2: Latvijas nacionālās bibliotēkas jaunā ēka.

Foto: Ilze Egle / LNB

 

Informāciju sagatavoja:
Signe Valtiņa
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Nacionālā bibliotēka
Tālr. 67365255, Mob. tālr. 29735732
signe.valtina@lnb.lv
www.lnb.lv