2011. gada 14. novembrī plkst. 18.00 Cēsu Centrālās bibliotēkas Baltajā zālē notiks Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas pasākums “Krēslas stunda” – Ziemeļu un latviešu humors:       

* Humors latviešu literatūrā. Raiņa un Aspazijas muzeja galvenā speciālista Jāņa Zālīša saistošs stāstījums,

* Ziemeļu humors. Bibliotēkas darbinieces, Cēsu Tautas teātra aktrises Elīna Ozola un Lāsma Vasmane to nespēj pastāstīt bez smaida,

* Anekdotes, ģitāras, dziesmas, tēja un sveču liesmas.

 

Ieeja bez maksas

 

Šogad pasākumā centīsimies radīt īpaši jautru noskaņu. Pirmkārt, to garantēs Raiņa un Aspazijas muzeja galvenā speciālista Jāņa Zālīša saistošais stāstījums par humora tēmu latviešu literatūrā. Cilvēki, kas to jau ir dzirdējuši, stāsta, ka uzstāšanās ir tik interesanta un atraktīva, ka jāsmejas ir līdz asarām un krišanai no krēsla. Par Ziemeļu humoru, protams, ar smaidu sejās, stāstīs bibliotēkas darbinieces, Cēsu Tautas teātra aktrises Elīna Ozola un Lāsma Vasmane. Tiks spēlētas ģitāras un dziedātas dziesmas, ikviens varēs pastāstīt kādu anekdoti vai interesantu atgadījumu. Apmeklētājus sildīs tēja, sveču liesmas un ikviena līdz paņemtais labais garastāvoklis.

 

Vēlies vakaru pavadīt jautrā noskaņā? Atnāc uz bibliotēku!!!

Tev ir vientuļi un skumji? Atnāc uz bibliotēku!!!

Tev patīk stāstīt anekdotes? Atnāc uz bibliotēku!!!

Tev patīk klausīties anekdotes? Atnāc uz bibliotēku!!!

 

Nāc viens, kopā ar draugiem vai ģimeni, mēs Tevi gaidām Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas pasākumā “Krēslas stunda”.

 

Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs no 14.-20. novembrim jau piecpadsmito reizi notiek “Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas” pasākumi. Nedēļas rīkotāji ir Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā sadarbībā ar biedrību “Norden” un Latvijas Nacionālo bibliotēku. Cēsīs to organizē Cēsu bibliotēkas darbinieki. Šī gada tēma ir “Humors Ziemeļos”, bet mēs vēlamies pastāstīt arī par latviešu humoru. Nedēļa iesāksies 14. novembrī ar Rītausmas stundas pasākumiem skolās un bērnu bibliotēkās, bet pievakarē pieaugušie lasītāji tiksies “Krēslas stundā”. 

 

Informāciju sagatavoja:

Gunta Romanovska

Cēsu Centrālās bibliotēkas direktores vietniece

Tālr.: 64122879; 64123644 (arī fakss); 29289216

E-pasts: gunta.romanovska@biblioteka.cesis.lv ; gunrom@inbox.lv