Tiek uzskatīts, ka grāmata “Julian Assange: The Unauthorised Autobiography” sniegs pirmo iespēju iepazīties ar paša Asanža versiju par apsūdzībām izvarošanā, kuru dēļ Zviedrija vēlas panākt viņa izdošanu no Lielbritānijas.
 
Grāmatas izdevēji “Canongate” skaidro, ka pirmais grāmatas manuskripts pie viņiem nonācis 2011.gada martā, un autobiogrāfija tiks publicēta, neraugoties uz paša Asanža mēģinājumiem to nepieļaut.

 

“2011.gada 7.jūnijā, kad 38 izdevniecības visā pasaulē bija gatavas izdot šo grāmatu, Džūljens mums pavēstīja, ka viņš vēlas atcelt līgumu,” skaidro Skotijā bāzētā izdevniecība. “Mēs esam nolēmuši ievērot šo līgumu un grāmatu publicēt.”

 

Sava drauga mājās Anglijas austrumos, kur Asanžam tiesa noteikusi mājas arestu, “WikiLeaks” dibinātājs grāmatas veidotājiem kopumā sniedzis intervijas vairāk nekā 50 stundu garumā.

 

“Džūljens kļuva aizvien satrauktāks par autobiogrāfijas publicēšanu. Pēc martā piegādātā pirmā grāmatas manuskripta izlasīšanas Džūljens paziņoja: “Visi memuāri ir prostitūcija”,” atklāj izdevniecība. “Mēs neesam vienisprātis ar Džūljenu par šīs grāmatas vērtējumu. Mēs uzskatām, ka tā izskaidro gan šo cilvēku, gan viņa darbus, uzsverot viņa apņēmību atklāt patiesību.”