Interesentiem būs iespēja tikties un piedalīties sarunās ar šobrīd lasītāju pieprasītākās grāmatas “Latvieši ir visur” autoru Otto Ozolu; arhitektu, foptogrāfu, Dzīvās Ētikas draugu kluba vadītāju un Starptautiskā Rērihu centra Latvijas nodaļas valdes locekli Mihailu Čeburaškinu; reiki dziednieku, fotogrāfu, LNT televīzijas šova „Latvijas Zelta talanti 2010” dalībnieku Andri Vētru; laikraksta “Druva” žurnālisti Mairitu Kaņepi, kura stāstīs par Sibīriju, sibīriešiem un Sibīrijas latviešiem.

Šogad Bibliotēku nakts pasākumā aktīvi darbosies karikatūristes. Apmeklētājus un bibliotekārus zīmēs karikatūriste Niola Nagaine, bet grāmatas “Ķinķēziņi” autore Gaļina Gruziņa mācīs bērnus un pieaugušos zīmēt ģīmīšus.

Pagājušajā gadā visā vakara garumā nepārtrūka darbošanās darbnīcā “Mans sapnis”, arī šogad interešu izglītības skolotāja Dace Potaša ir padomājusi, kā ikvienam interesentam iemācīt pagatavot jaukus nieciņus gan savam, gan citu priekam.

Bērnu literatūras nodaļā bērnus Ērmiņu ceļojumā kopā ar grāmatu varoņiem vedīs mūzikas skolotāja Indra Kumsāre un Cēsu teātra aktieri, bet karikatūriste Gaļina Gruziņa mācīs zīmēt karikatūras – ģīmīšus.  

Kā jau katru gadu, būs dažādi konkursi, galda spēles un spēles internetā. Jaunums ir tas, ka mēs aicinām pasākuma apmeklētājus fotografēt Bibliotēku nakts norisi un savu skatījumu uz pasākumu atsūtīt bibliotēkas darbiniekiem uz e-pastu: info@biblioteka.cesis.lv. Šobrīd populāri ir aicinājumi ikvienam kļūt par reportieri. Kāpēc lai jūs nekļūtu par Cēsu Centrālās bibliotēkas reportieri?

Bibliotēkā varēs apskatīt panorāmas fotogrāfiju izstādi “Altajs – Himalaji”. Tās autors ir M. Čeburaškins, kurš daudzus gadus aizrautīgi nodarbojas ar kalnu tūrismu, daudzkārt ir apmeklējis Altaju un Indiju gan vienatnē, gan ar grupām. Bibliotēkā varēs skatīt arī G. Gruziņas zīmētās karikatūras.

Vēl apmeklētājus priecēs Cēsu Centrālās bibliotēkas ģitāristu kvartets, tā pirmā publiskā uzstāšanās bija 2010. gada Bibliotēku naktī.

Nāciet uz bibliotēku viens vai kopā ar ģimeni un draugiem, pavadīsim šo aprīļa vakaru jautrā noskaņā kopā!

Ieeja bez maksas! Pasākuma organizēšanu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Cēsu novada pašvaldība.

Plašāka informācija bibliotēkas interneta mājaslapā: www.biblioteka.cesis.lv.