Kongresa laikā, plakātu sesijā, pirmo reizi plašākai publikai tika prezentēts projekta akcijas plakāts un logo, kura tapšanā lielu ieguldījumu devusi Inese Rumpa no Ugāles. Kolēģi un interesenti tika iepazīstināti ar projekta mērķiem un uzdevumiem, plānotajām aktivitātēm, rezultātiem un ieguvumiem. Plakātu sesijā veiksmīgi darbojās Valda Dzelzkalēja (Pūre), Inese Rumpa (Ugāle), Lidija Igaune (Ezernieki) un Mārtiņš Lagzdons (Kursīši). Interesi par projektu izrādīja gan kolēģi, gan preses pārstāvji. Plakātu stends bija apskatāms abas konferences dienas. Stendu izplānoja un rūpējās par tā vizuālo noformējumu Valda Dzelzkalēja no Pūres.

 

Kongresa otrajā dienā Mārtiņš Lagzdons un Lidija Igaune referēja konferences pirmajā sesijā “Partnerība inovācijām”. Kursīšu bibliotēkas-informācijas centra vadītājs Mārtiņš Lagzdons uzstājās ar prezentāciju-referātu “Mortensona Centra pilotprojekts bibliotēku līderiem un inovatoriem Latvijā”. Uzstāšanās laikā tika prezentēta programma un tās darbība Latvijā, apmācības ASV un izstrādātie trīs grupu projekti. Dagdas novada Ezernieku tautas bibliotēkas vadītāja Lidija Igaune kongresa dalībniekus iepazīstināja ar projektu “3i – ieraugi, iekadrē, ievieto” un tā norisi. Šīs sesijas laikā referēja arī kolēģi no abām pārējām projektu grupām.

 

Mārtiņa Lagzdona “Mortensona Centra pilotprojekta līderiem un inovatoriem Latvijā” prezentācija – http://www.slideshare.net/ugalebib/martins-lagzdons

 

Projekta “3i” prezentācija – http://www.slideshare.net/ugalebib/3i-kongress