Dzejas cienītāji mīl Čaku par tiešumu un emocionalitāti, kas vēl 60 gadus pēc dzejnieka nāves izskan aktuāli, jo tajā ir gan savs noliegums un savas prasības pret dzīvi, mākslu un literatūru, uzturot tik nepieciešamo dialogu par romantikas izpratni un saglabājot personīgo neatkarību.

Dzejnieks un prozaiķis, īstajā vārdā Aleksandrs Čadarainis, pirmos dzejoļus publicēja 1925.gadā. Viņš studējis medicīnu Maskavas universitātē un Latvijas Universitātē, kā arī strādājis par skolotāju.

Čaka vārds saistīts ar jauno autoru žurnāliem “Jauno Lira”, “Trauksme” un mākslinieku apvienību “Zaļā vārna”. Čaks ir izcilākais 20.gadsimta 30.gadu latviešu dzejas reformators. Ar dzejoļiem par Rīgas nomali un spilgtiem raksturiem dzejnieks ieguva modernista slavu. Čaks aktīvi darbojies teātra, kino un tēlotājmākslas kritikā.

Kopš 2001.gada tiek izdota “Čaka gadagrāmata”, kā arī nodibināta Aleksandra Čaka balva autoriem, kas kādā no mākslas jomām radījuši Rīgai veltītus darbus vai pētījuši un popularizējuši Čaka daiļradi.

Čaka dzejas lasījumi kultūras centrā “Iļģuciems” notiks plkst.19.