Grantu, kura kopējā summa ir 30 000 ASV dolāru jeb 10 000 ASV dolāru vienam projektam, piešķir Bila un Melindas Geitsu Fonds (BMGF) sadarbībā ar EIFL – starptautisku bezpeļņas organizāciju, kuras darbības mērķis ir veicināt bibliotēku attīstību pasaulē.

Projektus izstrādājuši un laika periodā līdz 2011.gada decembrim realizēs 12 bibliotekāri, kuriem rudenī bija iespēja piedalīties BMGF un Mortensona Centra (Ilinoisa, ASV) kopīgi rīkotajā apmācību un pieredzes apmaiņas programmā Amerikas Savienotajās Valstīs. Projektu sagatavošana tika uzsākta apmācību programmas laikā ASV, bet līdz galam tie tika izstrādāti un iesniegti EIFL jau pēc atgriešanās Latvijā.

Projektu “Bibliotēka nāk pie lietotāja” iecerējušas realizēt Gaļina Sabļina no Ogres Centrālās bibliotēkas, Antoņina Girs no Pededzes bibliotēkas, Alita Kluša no Klintaines pagasta bibliotēkas un Iveta Ozoliņa no Alūksnes pilsētas bibliotēkas.

Projektu “Photovoice stiprina ģimeni un aktivizē sabiedrību” īstenos Valda Ozoliņa no Brocēnu pašvaldības bibliotēkas, Sandra Šteina no Viesatu pagasta bibliotēkas, Ilvija Ķimse no Jērcēnu pagasta bibliotēkas – informācijas centra un Anita Strokša no Staiceles pilsētas bibliotēkas.

Savukārt projektu “3i – ieraugi, iekadrē, ievieto” savās bibliotēkās ieplānojuši Valda Dzelzkalēja no Pūres pagasta bibliotēkas – informācijas un novada izpētes centra, Inese Rumpa no Ugāles pagasta bibliotēkas, Lidija Igaune no Dagdas novada Ezernieku pagasta tautas bibliotēkas un Mārtiņš Lagzdons no Kursīšu pagasta bibliotēkas – informācijas centra.