Valtera bibliotēka no nomātām telpām pārcēlusies uz pašvaldībai piederošu ēku Krūmu ielā 29, kur darbojas arī Liepājas Bērnu un jaunatnes centrs. Kā svinīgajā telpu atklāšanas reizē teica daudzi – šī būs vēl viena bibliotēka, kas no vienkāršas grāmatu krātuves pārtapusi par modernu kultūras un izglītības centru.
Bibliotekāres nu var pucēties

Svētku reizē bijušie darbinieki dalījās atmiņās, kā mainījusies bibliotēka, tās telpas un darba apstākļi. Valtera bibliotēkas jaunākajā mājvietā domāts par to, lai būtu apmierinātas visu paaudžu vajadzības, pastāsta galvenā bibliotekāre Inga Janaite. Ienākot telpā, pirmais skatam paveras bērnu stūrītis. Tad seko bērnu un jauniešu literatūras plaukti, pēc tam – datori, lasītava un pieaugušajiem domātā literatūra. Darba apstākļi, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir nesalīdzināmi labāki, telpas ir gaišas un modernas. Taču pats galvenais – nu ir silti, bibliotekāres var pat sapucēties zīda blūzītēs, līdz šim vajadzējis tuntuļoties džemperos, smejas I. Janaite. Vēl gribētos tikt pie jaunām mēbelēm.

Apmeklētāji atzinīgi novērtē pārmaiņas, novērojušas bibliotekāres. Par to, ka telpas atrodas pirmajā stāvā, īpaši priecīgi ir vecāka gadagājuma ļaudis un māmiņas ar maziem bērniem.

Pēc tā laika, kad bibliotēka bijusi slēgta, lasītāji ar prieku atgriežoties, un viņu kļūstot arvien vairāk, gandarītas darbinieces.

Visinteresantākā – lasīšana

Kamēr skanēja svinīgas runas un tika saņemti apsveikumi, pie bibliotēkas durvīm nepacietīgi jau mīņājās lasītājas – māsīcas Daniela Nellija un Natālija Bolšteinas. Septiņus gadus vecā Daniela Nellija dzīvo netālu – Siļķu ielā. Viņa uz bibliotēku nākot katru dienu un pavadot tur daudz laika – esot interesanti. Varot gan paspēlēties, gan darboties pie datora, taču visinteresantāk esot lasīt grāmatas. Tikko izlasījusi grāmatu par Polliju, stāsta meitene. Desmit gadus vecā Natālija arī nākot uz bibliotēku bieži, un arī viņai vislabāk pie sirds iet lasīšana. Abas meitenes ir vienisprātis – jaunās telpas ir gaišas un mājīgas, bibliotēkā jūtoties labi.

Uzziņai

Valtera bibliotēkas vēsture:
– Liepājas 4. bibliotēka dibināta 1967. gada novembrī, tā atradās Ventspils ielā 32.
– 1977. gadā bibliotēka pārcēlās uz Sarkanarmijas ielu (tagadējo O. Kalpaka ielu) 75. Sākoties centralizācijai, bibliotēka kļuva par Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas filiāli Nr. 4.
– No 1996. līdz 2003. gadam bibliotēka atradās O. Kalpaka ielā 58 (bijušā bērnudārza telpās). 2001. gadā tai piešķīra Velnciema bibliotēkas nosaukumu.
– No 2003. līdz 2010. gadam bibliotēka atradās Krūmu ielā 41/43. Tā tika pārdēvēta pirmā Latvijas Republikas diplomāta, sabiedriskā darbinieka un dzejnieka Miķeļa Valtera vārdā.
– No 2010. gada oktobra bibliotēka darbojas Krūmu ielā 29 – Liepājas Bērnu un jaunatnes centra telpās.