LNB katru gadu ar interesi gaida bibliotēku gada pārskatus, kuros analizēts bibliotēkas devums sabiedrībai un tautsaimniecībai.

Pārskatu nodošanas dienā arī šogad notiks apaļā galda diskusijas, kurās piedalīsies reģionu galveno bibliotēku (RGB) direktori, Kultūras ministrijas speciālisti, LNB administrācija un Bibliotēku attīstības institūta darbinieki.

Diskusijās būs iespēja uzklausīt kolēģus, izklāstīt reģionālās problēmas, dalīties pārdomās, diskutēt par aktuāliem darba jautājumiem, inovatīviem pakalpojumiem un bibliotēku nozares nākotnes prognozēm.

RGB direktori tiek aicināti sagatavot koncentrētu problēmu izklāstu prezentācijā (20 min.) par 2010.gada nozīmīgākajiem darbiem, ieguvumiem un reālo situāciju, kā arī attīstības prognozēm 2011.gadā.

• 1.diskusija notiks 2011.gada 23.februārī. Piedalās Alūksnes, Cēsu, Gulbenes, Salaspils (Rīgas rajons) un Limbažu reģionu galveno bibliotēku direktori.

• 2.diskusija notiks 2011.gada 24.februārī. Piedalās Madonas, Ogres, Valkas, Valmieras reģionu un Jūrmalas un Rīgas galveno bibliotēku direktori.

• 3.diskusija notiks 2011.gada 2.martā. Piedalās Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Talsu un Ventspils reģionu galveno bibliotēku direktori.

• 4.diskusija notiks 2011.gada 3.martā. Piedalās Aizkraukles, Bauskas, Dobeles, Jēkabpils, Jelgavas, Tukuma un Valmieras reģionu galveno bibliotēku direktori.

• 5.diskusija notiks 2011.gada 4.martā. Piedalās Balvu, Krāslavas, Ludzas, Preiļu, Jēkabpils reģionu un Daugavpils un Rēzeknes pilsētas galveno bibliotēku direktori, Rēzeknes un Daugavpils novadu metodiķi.

Diskusiju norises laiks no plkst. 10.30 līdz 14.00.