Mainot nosaukumu, vēlamies uzsvērt, ka turpmāk aptversim ievērojami plašāku tēmu loku, nekā tikai literatūra un filozofija (lai arī tās abas nekur nepazudīs). Mūsu izpratnē “kultūra” ir viss, ko mēs piedzīvojam, – līdztekus grāmatām, izstādēm, filmām un koncertiem eksistē arī politika, ekonomika, populārā kultūra un virkne citu aizraujošu lietu un parādību. Mūsu nolūks ir domāt arī par tām un šo domāšanu veikt publiski, iesaistot visus, kurus tas interesē. Jo mēdz gadīties, ka nevis priekšmets, bet gan pašas domas ir svarīgas un interesantas. Ticams, ka būtu visai maza jēga no vairuma kultūras notikumu, ko mēs piedzīvojam, ja mums nebūtu iespējas domāt un spriest par tiem.

Portāla galvenais mērķis tagad un turpmāk ir īstenot šo domāšanu, spriešanu, refleksiju un veikt to kritiski, skaidri un pēc būtības – lai tā būtu aktuāla un interesanta plašākam lasītāju lokam, nevis tikai jomas speciālistiem.

Līdzās rakstiem un pārdomām piedāvāsim plašu kultūras notikumu afišu – cerībā, ka ¼ Satori portāls varētu kļūt par pastāvīgu un uzticamu kultūras notikumu gidu ļaudīm, kas to ikdienā intensīvi patērē. Tāpat arī portālā atradīsiet regulārus blogus par noteiktām tēmām un, kā arī jau ierasts, jaunāko prozu un dzeju, vērtīgu tekstu tulkojumus no ārzemju preses, video un audio reportāžas no ¼ Satori grāmatnīcas lekcijām un diskusijām.