Par sevi režisore ir teikusi: “Man bija gadi pieci vai seši, kad uz jautājumu “par ko tu gribi kļūt?” atbildēju: pirmdienās es būšu dzejniece, otrdienās – angļu valodas skolotāja, trešdienās – žurnāliste, ceturtdienās – aktrise, piektdienās – režisore, sestdienas pavadīšu ar ģimeni, bet svētdienās atpūtīšos no visiem. No kurienes man radās šādi plāni, nezinu, bet galu galā tie ir īstenojušies!”

Viju Beinerti mēs kā režisori vislabāk pazīstam pēc nu jau leģendārās filmas “Tās dullās Paulīnes dēļ”, kā arī pēc rotaļīgi smeldzīgajām lentēm “Aizmirstās lietas” un “Apstākļu sakritība”. Mākslas maģistre, žurnāliste, kuras raksti publicēti dažādos Latvijas preses izdevumos, pēdējos piecus gadus pārsvarā žurnālā “Mājas Viesis”.

Interesentiem būs iespēja iepazīties ar mūsu novada bibliotēkās pieejamajām autores publikācijām, kā arī iegādāties Vijas Beinertes dzejas un eseju grāmatu “Klusumā sadzirdēt”, kurā apkopoti viņas dzejoļi un esejas, kas radīti dažādos laikos un dvēseles noskaņojumos, galvenokārt brīžos starp nomodu un sapni, uzreiz un bez labojumiem.

Šajā gadā esam iecerējuši tikties ar šādām personībām: akadēmiķi Jānis Stradiņu, juristu, sabiedrisko darbinieku, politiķi Andri Grūtupu, literatūrkritiķi Andu Kubuliņu, dzejnieku, atdzejotāju, literatūrkritiķi Knutu Skujenieku, dramaturgu, prozaiķi Hariju Gulbi, prozaiķi Zigmundu Skujiņu.

Jūs gaidīs kūpoša tējas tase un interesantas sarunas!