Šā gada 20.janvārī lielākajiem Latvijas uzņēmumiem un nevalstiskajām organizācijām tika nosūtīta atklātā vēstule, aicinot būt sociāli atbildīgiem un iesaistīties kustībā “Es piedalos tautas skaitīšanā”.

“Šis ir valstij un iedzīvotājiem būtisks notikums. Tādēļ mēs ceram uz atbalstu un atsaucību, jo tieši uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas ir svarīgi informācijas kanāli, kas var izplatīt ziņu par tautas skaitīšanas nozīmību gan saviem darbiniekiem, gan biedriem, gan citām mērķauditorijām,” uzsver Centrālās statistikas pārvaldes vadītāja Aija Žīgure.

Tuvojas mūsu valsts desmitgades notikums – pirmā tautas skaitīšana kopš iestāšanās Eiropas Savienībā, kā arī pirmā tautas skaitīšana Latvijā, kurā anketas varēs aizpildīt arī tiešsaistē jau no šā gada 1.marta.

Iesaistīties tautas skaitīšanā iespējams, informējot un aicinot iesaistīties tautas skaitīšanā uzņēmuma darbiniekus vai nevalstiskās organizācijas biedrus, kā arī izvietojot tautas skaitīšanas logo un saiti www.tautasskaitisana.lv Jūsu uzņēmuma vai nevalstiskās organizācijas mājaslapā. Lai saņemtu logo, lūgums sazināties ar SIA “Alpha Baltic” projektu vadītāju Dainu Saliņu, zvanot uz tālruņa numuru 67898632 vai rakstot uz e pasta adresi daina.salina@alphabaltic.lv.

Uzņēmumiem un nevalstiskajām organizācijām, kas iesaistīsies kustībā, izteiksim īpašu paldies par valstij tik svarīgā procesa atbalstu mājaslapā www.tautasskaitisana.lv.

Anketa aizpildīšanai tiešsaistē būs pieejama no 1.marta līdz 10.martam. Pēc tam darbu sāks tautas skaitītāji, lai līdz šā gada 31.maijam dotos pie tiem iedzīvotājiem, kas anketu nav aizpildījuši tiešsaistē.

Noslēgumā vēlamies uzsvērt, ka visas iedzīvotāju tautas skaitīšanā sniegtās atbildes ir konfidenciālas. To garantē Tautas skaitīšanas likums.