Neskatoties uz to, ka daudzi bibliotēkas apmeklētāji – gan lasītāji, gan interneta lietotāji devušies labākas dzīves un darba meklējumos uz svešām zemēm, lasītāju skaits vien samazinājies par 19 iedzīvotājiem. Un šie 19 sastāda arī mazāku apmeklētāju un izsnieguma skaitu. Bet darbs turpinās un tie 235 bibliotēkas lietotāji ir apmierināti, gadās arī neapmierināti, bet tāda nu reiz ir dzīve.

 

2010. gadā iegādātas 202 jaunas grāmatas, no tām 47 bērniem.

Neesam atteikušies no darba ar Bērnu žūriju, lai, gan šogad grāmatas bija jāiegādājas pašiem – 27 jaunie eksperti ar aizrautību ķērās pie jauno grāmatu apgūšanas un balvā saņemot par katru izlasīto grāmatu košļeni ar tetovējumu, kuru sponsorēja Bērnu interešu centrs Rīgā. Lai gan trīs bērni pārtrauca lasīšanu un bibliotēku turpina izmantot galvenokārt kā interneta lietotāji, tas arī ir progress, ka durvis netika aizvērtas uz visiem laikiem.

Bet – bibliotēkā nenotiek tikai grāmatu un žurnālu lasīšana, vai stundu sēdēšana sakņupušam pie datora ieraudzīt jaunus draugus, vai noķer nomaldījušos zivi, vai iztīrīt kādam dārguma lādi.

Tiek risināti un pilnveidoti dažādi projekti un, galvenais visiem lasītājiem bija ļoti liela vēlme doties ceļojumos kaut uz vienu dienu, bet prom no ikdienas, pēc saules, prieka, kopības sajūtas, iemīlēt un iepazīt neredzēto.

Tā vasaras vidū no firmas “balt-go.lv” izīrējām autobusu ar visu gidu Līgu Pommeri un devāmies ceļojumā uz Ventspili. Pieprasījums bija tik ļoti liels un, lai visus 98 ceļotājus aizvestu uz Ventspili , mums vienas dienas brauciens izvērtās divās dienās, katru dienu ceļā devās 49 cilvēki. Jāpiebilst, ka jaunākais braucējs bija ap 4 gadi. un vecākais pāri 70, bet, galvenokārt gandrīz visi bija bibliotēkas lietotāji vai arī attāli grāmatu mīļotāji. Bet mārsnēniešiem ar to vēl nepietika un jau rudenī tika noorganizēta jauna ekskursija uz Lietuvas Akmens pilsētiņu Mosedu, pa ceļam iepirkām Lāču maizi, apskatījām Saldus un atpakaļ ceļā izbaudījām jaunizveidoto Rundāles pils parku un pils zāles. Šogad prognozējam uz divām dienām braukt uz Igaunijas ūdenskritumiem, pa ceļam apskatot Rakveres cietoksni, nakšņot pie Peipusa ezera un bez sniega apgūt Otepē sporta centru. Ja kādam ir interese piebiedroties mums, laipni lūdzam.

Jau četrus gadus Mārsnēnu bibliotēka piedalās Vidzemes zonas Patriotiskās dzejas rīkotajos konkursos Salacgrīvā Un ne tikai – mūsu Arta Alksnīte jau trīs reizes ir saņēmusi godalgoto 1. un 2.vietu. Šogad tas jau bija ceturtais un katrā mēs esam ņēmuši dalību. Meitenes par šo pasākumu ir sajūsmā un jāpaiet tikai diviem gadiem un mēs atkal startēsim. Nav jau no svara, vai tu saņemt kādu vietu, bet svarīgs ir pats patriotiskās audzināšanas process, iepazīt jaunus draugus un satikt vaigā latviešu dzejniekus un piedalīties sarunās.