Pasākumu atklās Kultūras ministrs Ints Dālderis un Latvijas Neredzīgo biedrības priekšsēdētājs Egons Zariņš.

 

Redzes invalīdu pasaules uztvere lielā mērā iet caur sajūtām un pieskārieniem, ko cilvēks var sajust uz savas ādas, piem., saules staru siltie pieskārieni vaigam, mīlošas mātes apskāviens, utt.

 

Pasākuma “Saules griežu pieskāriens” mērķis ir sniegt iespēju ikvienam, t.sk., cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, bez maksas baudīt ar Jāņu svinēšanas tradīcijām saistītu pasākumu, kas bagātināts ar kultūras (koncerts), izglītības (informatīvie stendi un radošās darbnīcas) un sporta (spēles un dejas) programmu, kas iekļautos kopējās Jāņu dienas svinēšanas aktivitātēs pilsētvidē, taču vienlaicīgi būtu pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Šis ielīgošanas pasākums būs viens no retajiem, kurš būs īpaši pielāgots redzes invalīdiem, un kuru viņi varēs saukt par “savējo”.

 

Pasākuma programmā paredzēts:

 

– Dziedošā aktiera Jāņa Paukštello, kā arī redzes invalīdu un viņu draugu un kolēģu koncerts;

 

– Radošās darbnīcas, kurās ikvienam bez maksas būs iespēja darināt rotas, gleznas, vainagus. Bērniem darbosies sejas apgleznošanas darbnīca;

 

– Tematiskas spēles, kurās varēs piedalīties gan bērni, gan pieaugušie. Pasākuma noslēgumā notiks spēļu uzvarētāju apbalvošana. Jāteic, ka dažas no spēlēm būs jāspēlē neikdienišķos apstākļos…

 

Pasākuma laikā apmeklētāji tiks cienāti ar SIA “ILGEZEEM” jaunāko produktu Porter kvasu.

 

Tā kā 18. jūnijs ir pirmā diena Ielīgošanas pasākumiem Rīgā, tad “Saules griežu pieskāriena”  ietvaros tiks kronēts Pirmais Jānis!

 

Pasākumu atbalsta: Rīgas dome, “Aldaris”, “BITE Latvija” un ILGEZEEM

 

Uzziņai

 

Valsts aģentūras “Latvijas Neredzīgo bibliotēka” darbības mērķis ir nodrošināt cilvēkiem ar redzes problēmām iespēju lasīt grāmatas neredzīgo jeb Braila rakstā un audiogrāmatas. Bibliotēkai ir gan Braila raksta nodaļa speciālu grāmatu pagatavošanai, gan Skaņu ierakstu studija, kurā ieskaņo grāmatas. Šī ir vienīgā bibliotēka Latvijā, kura pati izdod grāmatas sava krājuma papildināšanai. Latvijas Neredzīgo bibliotēka atrodas Rīgā, Juglas ielā 14; tai ir septiņas filiāles Balvos, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē un Ventspilī.