Tamāra Skrīna dzimusi 1950. gada 18. aprīlī Limbažu rajona Brīvzemnieku pagastā. Beigusi Priekuļu astoņgadīgo skolu (1965) un turpinājusi mācības toreizējā Valmieras 11.varoņu komjauniešu vidusskolā (1968). Strādājusi Valmieras stikla šķiedras rūpnīcā par šķeterētāju (1969-1993).

Pirmā publikācija – dzejoļi “Smieties ir jāprot” un “Mēness zirgs” Valmieras rajona laikrakstā “Liesma” 1972. gada 31. maijā. 1978. gadā tiek izdots dzejoļu krājums “Dzintars asiņo” . Dzejoļu kopa “No vienas saules” tiek publicēta kopkrājumā “Četri” (1986).

Dzejoļi un publicistiski raksti regulāri tiek publicēti laikrakstā “Liesma”, Valmieras Ķīmiķis”, arī “Ludzas zeme” un citur.

Viena no autorēm arī grāmatai “Mēs bijām, mēs esam, mēs būsim” – par Valmieras stikla šķiedras rūpnīcu (2003).

 

21. aprīlī plkst. 15:00 Bērnu apkalpošanas nodaļā konkursa “Mana grāmatu karaliene” noslēguma pasākums:
• iesūtīto darbu izvērtēšana;
• nominācijas „Aktīvākā skola- bibliotēkas apmeklētāja” piešķiršana;
• konkursa “Manas dzimtas stāsts par Valmieru” labāko darbu  autoru apbalvošana. 

 

22. aprīlī plkst.17:30  Tikšanās ar ceļotāju un rakstnieku Antonu Krotovu. 

Antons Krotovs – rakstnieks, ceļotājs, izdevējs un vienkārši interesants cilvēks savās lekcijās un uzstāšanās reizēs skaidrā krievu valodā iepazīstina ar veiksmīgas un mērķtiecīgas autostopēšanas stūrakmeņiem, kā arī atgādina visiem klausītājiem vienu no svarīgākajām dzīves patiesībām – lai arī kurp jūs dodaties, atcerieties ka visi cilvēki savā starpā ir brāļi, pasaule ir laba savā būtībā, tādēļ no tās nav jābaidās, bet droši jādodas uz priekšu.

 

19.-30. aprīlis Literatūras izstāde “Valmieras bibliotekāru mīļākās grāmatas”.