"Grāmatu ballē" no septiņdesmit trīs "Bērnu žūrijas 2009" ekspertiem  piedalījās tie divdesmit divi  eksperti, kuri veiksmīgi izlasījuši piecas savas vecumgrupas grāmatas. Ventspilī "Bērnu žūrijas" ekspertu skaits ir lielāks, jo Ventspils Centra pamatskolas un Ventspils 4.vidusskolas bibliotēkās "Bērnu žūrijas" pasākumi notiek suverēni no Bērnu bibliotēkas pasākumiem. Ekspertu erudīciju un žūrijas grāmatu sižeta zināšanas pārbaudīja Bērnu bibliotēkas galvenā bibliotekāre Inese Ozola, kura īpaši šim pasākumam bija izveidojusi grāmatu loto spēli. "Grāmatu balles" kulminācija bija skaistais un gardais Bērnu bibliotēkas sarūpētais kliņģeris. 
2010. gads ir Bērnu žūrijas desmitgades gads, kurā potenciālos Bērnu žūrijas ekspertus gaida pārsteigumi, kurus sagatavojuši Bērnu bibliotēkas speciālisti sadarbībā ar Gāliņciema un Pārventas bibliotēkām.
Ventspils Bērnu bibliotēkas, Gāliņciema un Pārventas bibliotēkas speciālisti pateicas visiem "Bērnu žūrijas 2009" ekspertiem, viņu vecākiem, skolotājiem,  visiem, kas atbalsta bērnu mīlestību pret grāmatām.
 
Informāciju sagatavoja:
Solvita Štekerhofa
Ventspils bibliotēkas Bērnu bibliotēkas vadītājas pienākumu izpildītāja
Tālr.: 636 27361