Visi notikumi gada garumā bez maksas.
 
Katru piektdienu no 17.00 – 20.00 visi interesenti tiek laipni lūgti viesoties bibliotēkā "Vidzeme", kura atrodas Brīvības gatvē 206 – zem Gaisa tilta, VEF pusē.
 
Katru piektdienu varēsiet tikties ar vismaz diviem rakstniekiem – gan jauniem, gan pieredzējušiem; visiem notikuma apmeklētājiem būs iespēja uzdot autoriem jautājumus, iesaistīties sarunā, padzert ūlong tēju ar cepumiņiem.
 
23. oktobrī
 
17.00 jaunā dramaturģe Elvīra Bloma, kopā ar Kultūras Akadēmijas studentiem, lasīs savu jauno lugu Mans tēvs ir miris – nežēlīgu stāstu par to, ar kādām vērtībām mēģina dzīvot un izdzīvot to divdesmitgadnieku paaudze, kuriem tēvs – lasi: pārmantotas garīgas vērtības, ir mirušas.
 
Bet jau 18.00 varēs kopā ar labi zināmo rakstnieku Māri Bērziņu (viņš arī Gutenmorgens) pasmieties par Ministru kabinetu, kurš viencēlienā Kabineta suns – nespēj tikt skaidrībā pat ar pieklīdušu suni, kā gan tādiem tikt galā ar valsti?
 
30. oktobrī
 
17.00 uzstāsies divas māsas Vilnītes – Renāte, šobrīd zināmākā starp dzejniecēm, kuras nupat pārkāpušas divdesmit gadu slieksni, viņa arī Vidzemes Kamerorķestra vijolniece. Līva vēl mācās devītā klasē un tā būs viņas pirmā lielā uzstāšanās barda statusā – dziedāt savas dziesmas, pavadot sevi uz ģitāras.
 
18.00 sāksies tikšanās ar vidējās paaudzes krievu-latviešu dzejnieku Pēteri Karlovu, savulaik pasludinātu par krievu disidentu, uz ko viņš reaģēja visai savdabīgi – sāka rakstīt latviešu valodā. Pētera Karlova dzejai raksturīga retā spēja savienot lirismu ar humoru, viņš ir arī kodīgu epigrammu autors, kurās jau 2003.gadā paredzēja to, kas notiek pašlaik.
 
6. novembrī
 
17.00 Jaroslavas Puļinovičas viencēliena Uzvarēju es tulkotājs Dainis Grīnvalds rosinās sarunu par šo darbu (luga daļēji tiks lasīta tulkojumā, daļēji oriģinālā). Jaroslavai ir tikko divdesmit, bet viņa jau kļuvusi par pieprasītāko Krievijas pašas jaunākās paaudzes dramaturģi, nupat saņēmusi visai ievērojamo un prestižo Krievijas prēmiju "Debija", kuru piešķir autoriem, kuriem vēl nav divdesmit pieci. "Uzvarēju es" – tā ir monoluga par dažiem mēnešiem sešpadsmitgadīgas paraugmeitenes dzīvē, kura mācās, kā, panākumu vārdā, pārkāpt pāri savai vienaudzei.
 
18.00 Būs iespēja dzirdēt, kā vidējās paaudzes autores Valentīnas Ozolas fabulas, lugu un parodijas interpretē Latvijas Kultūras koledžas jaunieši. Pēc sešu mazstāsiņu par Sarkangalvītes un Vilka tēmu noklausīšanās, visiem būs iespēja piedalīties konkursā – kura autora stils katrā no sešiem darbiem parodēts.
Jau sākot no šā gada Valsts svētkiem un turpmākos četrus mēnešus "Atvērtās literatūras" akcijas pasākumi notiks jau divas reizes nedēļā gan latviešu, gan krievu valodā – akcijā iekļausies Mūsdienu dramaturģijas festivāla "Ieskats 2009" notikumi. Tiks celti priekšā jaunāko Latvijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas lugu lasījumi. Visas lugas tiks nolasītas gan latviešu, gan krievu valodās.
 
"Atvērtās literatūras" akciju rīko Latvijas Dramaturgu ģilde, sadarbībā ar Rīgas Centrālo bibliotēku, Latvijas Rakstnieku savienību un Latvijas Literārās izglītības atbalsta biedrību.
 
 
Informāciju sagatavoja:
Dainis Grīnvalds
Latvijas Dramaturgu ģildes valdes priekšsēdētājs
Tālr.: 25505399