Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā publicētais paziņojums par lēmuma pieņemšanu, LNB izsludinātajā konkursā autortiesību konsultācijām Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā "Digitālās bibliotēkas izveides 2. kārta" bija pieteikušies trīs pretendenti.
 
LNB norādījusi, ka līgumcena – 28 000 latu – ir maksimālā summa, kas var tik samaksāta līguma izpildes ietvaros, ņemot vērā attiecīgai apakšaktivitātei paredzēto finansējumu.
 
Pēc "Firmas.lv" datiem, "Linea recta" dibināta 2007. gadā un kā darbības veidus norādījusi juridisko pakalpojumu sniegšanu. "Linea recta" vienīgais īpašnieks un valdes priekšsēdētājs ir Rolands Strazdiņš.
 
Pirmajā darbības – 2007. – gadā uzņēmuma neto apgrozījums bijis 4450 latu, bet peļņa – 970 latu.
 
LETA jau ziņoja, ka Latvijai kā Eiropas Savienības dalībvalstij ir saistošs 2000. gada marta Lisabonas sanāksmē pieņemtais lēmums – nodrošināt katru iedzīvotāju ar zināšanām, kādas nepieciešamas dzīvei un darbam jaunajā informācijas sabiedrībā. Lēmums arī paredz, ka valsts pārvaldei un izpildvarai jāveic visi nepieciešamie pasākumi, lai attīstītu jaunas tehnoloģijas un padarītu informāciju iespējami pieejamāku.
 
 
Danute Tomsone LETA
Copyright © LETA