9. septembrī plkst. 15.00 Dzejas dienas Liepājas Zaļās Birzs bibliotēkā piedāvā literāri muzikālu dzejas pēcpusdienu ar Liepājas dzejnieču Inetas Stadgales un Agneses Matisones piedalīšanos. Šis būs brīvdabas dzejas sarīkojums un tajā darbosies Brīvais mikrofons.
 
Precīzi un ļoti trāpīgi Inetas Stadgales dzeju raksturo dzejnieks Olafs Gūtmanis: "Tā ir ļoti sievišķīga poēzija, sievišķīgs smalkums un šajā smalkumā – emocionāls dramatisms, tā ir glezniecība vārdos, dzejā, Inetai ir sava izteikta maniere, sulīgi triepieni, sirreāls skatījums un izjūta, reljefi un interesanti tēli."
Savukārt Agnese Matisone par sevi saka: "Savu reizi košs dzīvīgums, savu reizi – klusums virs dzelmes. Rāmi viļņi, mazliet skarbas sirsnības un piesardzība."
Sarīkojumā dzejnieces lasīs dzeju, izskanēs arī dziesmas ar abu dzejnieču tekstiem. Par muzikālo skanējumu gādās Valda Zēberga.
 
Bet plkst. 17.00 bērnu bibliotēkā "Vecliepājas Rūķis" notiks Liepājas dzejnieces un žurnālistes Gunitas Bokas dzejas pēcpusdiena. Sarīkojumā piedalīsies arī Gunitas Bokas draugi. Dzejas pēcpusdiena izskanēs kā Gunitas Bokas un Silvijas Sikorskas saruna dzejā par savu ceļu dzejā, par dzīvi utt.
Gunita Boka par sevi saka: "Es nerakstu dzeju. Tā atnāk pie manis, un man ir laime to tikai pierakstīt."
Dzejnieces sarunu papildinās dziesmas Janas Egles un Zanes Zālītes izpildījumā.
 
 
Informāciju sagatavoja:
Gita Švarce
Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas Reģionālā mācību centra vadītāja
Tālr.: 63422049