Daugavpilī 21. aprīlī plkst. 11.00 Latgales Centrālajā bibliotēkā tiks atklāta Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ceļojošā izstāde: "Pasta romāni atklātnēs (1898-1914)". LNB Attēlizdevumu nodaļa izstādē piedāvā plašu un saturiski daudzveidīgu atklātņu kolekciju ar iespaidīgu laika (vecākā atklātne datēta ar 1898. gadu) un ģeogrāfijas aptvērumu. Līdztekus notiks konkursa "Mans apsveikums draugam Eiropā" labāko darbu autoru apbalvošana un apsveikumu izstādes apskatīšana.
Bibliotēkās tika organizēti vairāki interesanti konkursi. 18. aprīlī Bērnu bibliotēkā "Zīlīte" notiks bērnu pašdarināto grāmatu konkursa "Maza cilvēka grāmatiņa" par tēmu "Tu, mana bērnība, sirdij tik mīļa" un jauno ilustratoru konkursa "Bērnība ir brīnumzeme" noslēguma pasākums.
Visās pilsētas bibliotēkās notiks interesantas tikšanās ar vietējiem dzejniekiem un rakstniekiem S. Volodjko, A. Guziku, notiks literāras pēcpusdienas, izrādes, spēles, pārrunas un literatūras izstādes.
Bibliotēku nedēļas izskaņā Latgales Centrālajā bibliotēkā notiks pasākums "Bibliotēka lasītāju atmiņās", kur satiksies dažādu paaudžu bibliotēkas lasītāji un dalīsies savās atmiņās par bibliotēku un literatūru. Literatūras izstādē būs aplūkojamas dažādu paaudžu lasītākās grāmatas.
Gan lieli, gan mazi varēs izvēlēties sev tīkamākos pasākumus, kurus apmeklēt.
 
 
 
Informāciju sagatavoja:
Dzidra Stupāne
Latgales Centrālās bibliotēkas direktores vietniece
Tālr.: 65476341, 26325472