Sociālo kampaņu "Neļauj sevi pazemot internetā!" organizē E lietu sekretariāts sadarbībā ar Latvijas Interneta asociāciju un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju (VBTAI).
 
Kampaņas mērķis ir vērsts jauniešu un viņu vecāku uzmanību uz emocionālās pazemošanas problēmu internetā un mudināt bērnus pašiem kļūt iecietīgākiem un apdomāt savas darbības internetā.
 
Latvijas interneta asociācijas biedri, lielākie Interneta pakalpojumu sniedzēji un satura pakalpojuma nodrošinātāji, atbalstot bērnu un pusaudžu drošību interneta vidē, ir iesaistījušies informatīvo materiālu par emocionālo pazemošanu internetā izplatīšanā interneta vidē. Informatīvie materiāli par emocionālo pazemošanu internetā un kampaņas videoklips ir pieejami sociāli atbildīgo IPS un satura pakalpojumu nodrošinātāju mājas lapās.
 
Gadījumos, ja pret bērniem un pusaudžiem ir notikusi emocionālā vardarbība internetā, viņi ir aicināti zvaīt uz uzticības tālruņa numuru 80006008 darba dienās no plkst. 8.00-23.00, sestdienās no plkst. 8.00-22.00, un, pateicoties "Tele2" atbalstam, arī svētdienās no plkst. 10.00-22.00.
 
E-lietu sekretariāts par pārkāpumiem internetā aicina ziņot arī elektroniski mājas lapā www.drossinternets.lv.
 
 
 
Informāciju sagatavoja:
Viesturs Šeļmanovs-Plešs
Latvijas Interneta asociācijas izpilddirektors
Tālr.: 26585669