Viņa skaidroja, ka, izmantojot "Swedbank" (agrāk – "Hansabanka") internetbankas lietotāja pieeju, portālā "www.latvija.lv" iedzīvotāji var operatīvi pārbaudīt, vai persona ir iekļauta Iedzīvotāju reģistrā un vai nav ziņu par personas nāvi.
 
Tāpat tiek nodrošināta iespēja iedzīvotājiem uzzināt, kādi dati par viņiem, viņu nepilngadīgajiem bērniem, aizbildnībā vai aizgādnībā esošajām personām ir iekļauti Iedzīvotāju reģistrā, lai pārliecinātos par datu pareizību, kā arī iegūtu nepieciešamo informāciju.
 
Iedzīvotāji var iegūt arī ziņas par personām, kurām viņu īpašumā ir spēkā reģistrācija dzīvesvietā, kā arī vai personai ir spēkā reģistrācija dzīvesvietā norādītajā adresē.
 
Tuvākajā laikā e-lietu sekretariāts plāno nodrošināt pakalpojumu saņemšanu, izmantojot arī "SEB banka" un "Latvijas Krājbanka" internetbankas lietotāja pieeju.
 
Bankas kā pakalpojumu sniegšanas kanāls tika izraudzītas atklāta konkursa rezultātā, tādējādi pieteikties varēja ikviena banka.
 
Minēto pakalpojumu saņemšanai, tāpat kā līdz šim, var izmantot arī drošu elektronisko parakstu.
 
Pakalpojumus nodrošina Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi. Pakalpojumu sniegšanai nepieciešamos datus nodrošina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārziņā esošais Iedzīvotāju reģistrs.
 
E-lietu sekretariāts tuvākajā laikā plāno nodrošināt arī Rīgas domes sniegtā pakalpojuma "Mani dati pašvaldībā" saņemšanu, izmantojot internetbankas lietotāja pieeju.
 
 
Mārtiņš Amatnieks LETA
Copyright © LETA