Kā allaž, grāmatas tika vērtētas 11 kategorijās – latviešu dzeja, latviešu proza, latviešu dokumentālā proza, tulkotā, zinātniskā un nozaru literatūra, mākslas izdevumi, bērnu un jaunatnes grāmatas, mācību grāmatas, vārdnīcas un enciklopēdijas, kā arī kalendāri. Grāmatām visbagātākās kategorijas šogad izrādījušās bērnu un jaunatnes grāmatas un mākslas izdevumi – katrā kategorijā nominētas 7 grāmatas.
 
Lai iepazīstinātu plašāku sabiedrības daļu ar nominētajām grāmatām ar Rīgas Domes atbalstu ir tapuši 6 lielformāta stendu plakāti, kas būs apskatāmi Rīgas pilsētvidē no 1. līdz 17. aprīlim. Katras nominētās grāmatas vāks pielīdzināms sava veida gleznieciskai izpausmei. Latvijas Grāmatizdevēju asociācija uzskata, ka šāda vizuālā informācija ienesīs spilgtu māksliniecisku un informatīvu zīmi pilsētvidē.
 
"Lai arī šogad konkursam netika pieteiktas tik daudz grāmatas kā pagājušajā gadā, jāsaka, ka šajā gadā iesniegtās grāmatas ir nevis vidēji labas vai labas, bet izcili kvalitatīvas kā poligrāfiskajā, tā arī mākslinieciskajā līmenī. Žūrijas komisijai vienoties par labākajām grāmatām nebija viegli – tas notika garu un sarežģītu sarunu rezultātā," stāsta žūrijas komisijas locekle un žurnāla "Iespiedgrafika" galvenā redaktore Ieva Bečere.
 
Savukārt no 10. marta līdz 30. aprīlim Latvijas Nacionālās bibliotēkas Elizabetes ielas skatlogu rotās šī gada nominēto grāmatu izstāde, bet no 7. līdz 29. aprīlim Latvijas Nacionālās bibliotēkas Jaunākās literatūras lasītavā būs apskatāma grāmatu mākslas konkursa 15 gadu jubilejas izstāde. No 12. marta savu ceļu pa Rīgas Centrālajā bibliotēkas filiālēm līdz par 2008. gada nogalei sāks "Ceļojošā izstāde Zelta ābele 2007".
 
Ar SEB Unibankas un Latvijas Dzelzceļa atbalstu top izstāde – hepenings "Spēles ar grāmatu", kas būs skatāma Rīgas Dzelzceļa stacijas centrālajā zālē no 11. līdz 13. aprīlim no pulksten 18 līdz 19. "Spēles ar grāmatu" izspēlē jauniešu improvizācijas grupa "Laiva", izstādi papildina atraktīva vizuāla informācija par nominētajām grāmatām. Jaunieši interesantā un netradicionālā formā atklāj nominēto grāmatu pievilcību.
 
Uzziņai
 
Latvijas Grāmatizdevēju asociācija jau kopš 1993. gada rīko ikgadējo konkursu par labāko grāmatu noformējumu. Šis gads ir konkursa jubilejas gads – konkurss notiks jau 15. reizi. "Zelta ābele" viens no vecākajiem profesionālajiem nozares konkursiem Latvijā. Konkurss ir veltījums tautas izglītības un kultūras pamatam – grāmatām un to veidotājiem.
 
 
 
 
Papildu informācija:
Dace Pugača
Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas izpilddirektore
Tālr.: 67282392, mob. tālr.: 29407288
 
 
Informāciju sagatavoja:
Baiba Pare
"Sabiedrisko attiecību aģentūra PR Stils" projektu vadītāja , "Eurocom Worldwide" pārstāve Latvijā
Tālr.: 7282472
Fakss 7281973