Konference “Celmlauzis” ir valsts pārvaldes inovāciju ekosistēmas gada galvenais notikums, kas šoreiz pulcēja vairāk nekā 200 valsts un pašvaldību iestāžu vadītājus un darbiniekus. Neformālo veicināšanas balvu “Celmlauža ripa” šogad saņēma divpadsmit inovācijas – sešas, kas izcēlās ar sekmīgi īstenotiem inovāciju projektiem, un sešas, kuras šogad tika attīstītas Valsts kancelejas Inovācijas laboratorijā un ir apliecinājušas ne tikai izpratni par problēmu, bet arī spēju radīto risinājumu ieviest.

Balvu saņēma Latvijas Nacionālās bibliotēkas Digitālās attīstības departamenta direktore Karīna Bandere, kas uzsvēra: “Digitālās bibliotēkas un vienotas kultūras mantojuma platformas izveide Latvijā ir būtisks solis digitālās konverģences un kultūras mantojuma saglabāšanas virzienā. Tā ir atvērtība un piekļuve Latvijas arhīvu, muzeju, bibliotēku, organizāciju un privātpersonu uzkrātajiem tekstiem, attēliem, notīm, priekšmetiem, kā arī video un audio ierakstiem gan Latvijā, gan ārvalstīs dzīvojošajiem. Esam vieni no dažām Eiropas valstīm, kurām ir nacionāla līmeņa digitālā bibliotēka.”

Digitālā bibliotēka vietnē digitalabiblioteka.lv apkopo kultūras mantojuma digitālo saturu no vairāk nekā 600 partneru krājumiem un kolekcijām no visas Latvijas un pasaules vienotā risinājumā un palīdz lietotājiem meklēt un atrast informāciju vienuviet, uzzināt par saistītām vērtībām un satura glabātājiem, piedāvā autentiskus informācijas avotus un kvalitatīvas satura atklāšanas iespējas. Digitālā bibliotēka ir arī sadarbības platforma kompetences veidošanai un pieredzes apmaiņai, kā arī kultūras un zinātnes mantojuma popularizēšanai. Tā ir vieta, kur satiekas kultūras mantojums, stāsti un cilvēki.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Gundare
LNB Komunikāciju departamenta direktore
ieva.gundare@lnb.lv