Ko dara bibliotekārs? Jēkabpils novada Salas bibliotēka aicina uz tikšanos ar grāmatu lielus un mazus un piedāvā neparastu atpūtu bibliotēkā. Lai veicinātu interesi par grāmatām un lasīšanu, bibliotekāri izliek dažādas tematiskās un mākslas darbu izstādes. Piedāvā radošas nodarbes skolēniem, kā arī pieaugušajiem. Aicina skolēnus pavadīt mācību stundu bibliotēkā. Ieved mazos lasītājus grāmatu pasaulē. Aicina ciemos vietējos uzņēmējus. Sadarbojas ar novada un citiem literātiem. Rīko stāstu vakarus.

Salas bibliotēka sadarbojas ar kolēģēm no LNB un Jēkabpils novada Galvenās bibliotēkas, kā arī ar citu bibliotēku kolēģiem. Iepazīstina ar bišu dzīvi, bites ciemojas bibliotēkā. Katru pavasari aicina uz Bibliotēku nedēļu. Iepazīstina lietotājus ar bibliotēkas vēsturi. Piedalās Salas ciema svētkos “Ūdens rakstos”. Piedāvā sarunas “Es un grāmatas”, “Es un bibliotēka”. Veic novadpētniecības materiālu apzināšanu un apkopošanu, lai ieinteresētu kopienu lasīt un izzināt savas dzīvesvietas vēsturi. Noformē ne tikai bibliotēkas telpas dažādiem gadskārtu svētkiem, bet arī pārvaldes telpās iepriecina apmeklētājus, par noformējumu izmantojot grāmatas. Sadarbojas ar Salas jauniešiem grāmatu un preses izdevumu piegādē senioriem. Meklē risinājumus, lai piedāvātu arvien jaunus pakapojumus iedzīvotājiem, un jau rudenī mūsu lietotāji varēs izmantot grāmatu bibliomātu. Rīko Dzejas dienas ārpus bibliotēkas un bibliotēkā.

Bibliotekārs nepārtraukti mācās profesionālās pilnveides kursos, lai arvien labāk varētu veicināt lasītprieku, apmeklē vietnes www.biblioteka.lv, www.lnb.lv, kā arī izmanto datu bāzes, lai varētu sniegt zināšanas lietotājiem. Par aktuālo sniedz informāciju novada presē, reģiona galvenās bibliotēkas tīmekļvietnē, sociālajos tīklos, sadarbojas ar vietējo televīziju.

Kopumā bibliotekārs dara interesantas un neierastas lietas. Taču galvenais uzdevums un misija ir aicināt lasīt, mīlēt grāmatas un būt zinošiem un gudriem.

Aicinām lasīt un pieteikties:
Rubrika “Ko dara bibliotekārs?” aicina bibliotekārus pieteikties jaunajai sezonai
#kodarabibliotekārs: Māriņkalna bibliotēka – vieta, kur piedzīvojumi un kopiena satiekas
#kodarabibliotekārs: Ogrē dzimst lasīprieks

Visi foto: Jēkabpils novada Salas bibliotēka
Rāmīšu ilustrācija: Laura Lukeviča

Rakstu sagatavoja:
Ruta Lavrinoviča
Jēkabpils novada Salas bibliotēkas vadītāja
salas.biblioteka@edu.jekabpils.lv
Bibliotēkas Facebook lapa