Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja tikties ar projekta idejas autoru Kasparu Miglu un līdzautoru Andri Ivanovu, kuri pastāstīs par grāmatu tapšanas gaitu un iepazīstinās ar grāmatu izmantošanas iespējām.
Šie fotoalbumi parāda latviešu grāmatniecības attīstību 21. gadsimtā. Izmantojot mūsdienu jaunākās tehnoloģijas, arī grāmatā veiksmīgi iespējams savienot pagātni ar tagadni, redzot gan mūsdienu attēlus, gan vēsturiskus video.

Piemēram, grāmatā “Pastaiga pa skaisto Rīgu” papildinātajā realitātē, izmantojot lietotni “Old Riga”, redzams, kā 75 pilsētas vēsturiskās vietas izskatās mūsdienās. Grāmatā iekļauti arī 20 vēsturiski video. Izdevums tapis sadarbībā ar Latvijas Nacionālo arhīvu un Rīgas un vēstures kuģniecības muzeju.

Grāmatā “Pastaiga pa skaisto Liepāju: uzplaukums ” (2023), izmantojot lietotni “Old Libau”, 70 fotoalbumā ietvertie attēli redzami papildinātajā realitātē.

Abi fotoalbumi ar papildināto realitāti ir mūsdienīgs pilsētu kultūrvēstures izzināšanas avots ikvienam lasītājam, kas interesējas par pilsētas vēsturi.

Informējam, ka pasākuma laikā notiks fotografēšana un iegūtie attēli var tikt ievietoti bibliotēkas sociālajos tīklos. Ja nevēlaties, lai Jūs fotografē, lūdzam mūs iepriekš par to informēt, lai mēs varam izvērtēt situāciju, ņemot vērā Jūsu vēlmes.

 

Iesakām izlasīt:
“Literatūras ceļvedis” jautā redaktoram Kasparam Miglam
“Literatūras ceļveža” apskats – Pastaiga pa skaisto Liepāju. Uzplaukums

 

Informāciju sagatavoja:
Daiga Javorska
Jūrmalas Centrālās bibliotēkas Pieaugušo apkalpošanas nodaļas
un Bērnu un jauniešu nodaļas vadītāja