Sarunā satiekas lasošā Z paaudze ar mileniāļiem, lai noskaidrotu, kādi ir mūsu stereotipi vienam par otru un kāda ir reālā aina. Vai lasīšanas paradumu maiņa ir dramatiska? Kāda ir fanu literatūras ietekme uz tiem? Vai tiesa, ka mūsdienu jaunietim Blaumanis angļu valodā “lasās” vieglāk un organiskāk nekā latviešu valodā? Vai lasīt ir stilīgi? Un vai tas bija stilīgi 1990. gados? Vai jaunībā jālasa Veidenbaums, “Uliss” vai komiksi? Ko izvēlamies šodien – drukātās vai elektroniskās grāmatas? Nākot uz sarunu, apdomā, kāda ir vai bija tava lasāmviela 13 līdz 25 gadu vecumā.

Sarunu vada LNB Pētniecības un interpretācijas centra vadītāja Maija Treile.

Sarunā piedalās:

  • Studente, Latvijas Nacionālās Bibliotēkas praktikante Līva Pūka,
  • Pētniece Ilze Jankovska,
  • Jūrmalas Valsts ģimnāzijas absolventi Markuss Rainers Kincs un Laura Trautmane,
  • Bērnu grāmatu rakstniece Luīze Pastore.

Telts “Bibliotopija” top ar Latvijas Poligrāfijas uzņēmumu asociācijas atbalstu projekta “Drukas un mediju sadarbības tīkls” (Nr. 5.1.1.2.i.0/3/24/A/CFLA/001) ietvaros un ir daļa no notikumu cikla “Latviešu grāmatai 500”, kas top ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas atbalstu.

Rīkotāji – Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība un Latvijas Nacionāla bibliotēka sadarbībā ar Latvijas Poligrāfijas uzņēmumu asociāciju, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministriju un Latvijas Bibliotekāru biedrību.

www.festivalslampa.lv
www.lnb.lv