Konkursā varēja piedalīties ikviens Latvijas Bibliotēku portāla lasītājs, un tas norisinājās 3 posmos no 2020. gada oktobra līdz 2021. gada februāra beigām. Rezultāti tika apkopoti un uzvarētāji paziņoti pēc katra posma.

Konkursa pirmajā posmā nozares speciālisti Latvijas Bibliotēku portāla saturā meklēja pareizās atbildes uz krustvārdu mīklas jautājumiem. Pirmā posma uzvarētāja Olga Volkova saņēma dāvanu komplektu ar jaunajiem Latvijas Nacionālās bibliotēkas suvenīriem.

Balva konkursa pirmā posma uzvarētājam

Konkursa otrā kārta bija diezgan izaicinoša un prasīja laiku, izdomu, tehniskās prasmes un reizēm arī kolēģu iesaisti. Rezultātā tapa burvīgi attēli, kuri atspoguļoja bibliotekārā darba daudzveidību. Konkursa otrās kārtas uzvarētāja Sanita Jurkāne par savu redzējumu uz novadpētniecības darba svarīgumu saņēma Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības Draugu telpas sarūpētu balvu.

Konkursa otrās kārtas uzvarētāja Sanita Jurkāne ar saņemtajam balvām

Un visbeidzot ir noslēdzies arī konkursa trešais posms – rakstu konkurss. Šajā posmā uzvarējis ir pieredzes stāsts no Daugavpils – sveicam Tatjanu Zahari un sakām lielu paldies par izglītojošo rakstu un iespēju arī citiem izlasīt par kamišibai teātra izmantošanas iespējām bibliotēkās. Tatjana iegūst iespēju šī gada laikā bez maksas apgūt vienu no Latvijas Nacionālās bibliotēkas Kompetenču attīstības centra 2021. gada neformālās izglītības programmām (kursiem) (līdz 8h).

Īpaši sveicieni konkursa izturīgākajām dalībniecēm – Maigai Livčānei, Indrai Gobai un Andrai Gaigalai, kuras piedalījās visos trīs konkursa “Esi PROFS – atklāj Bibliotēku portālu” posmos. Jūs esat īsteni PROFI! Arī šīs dalībnieces gaida pārsteigums (Bibliotēku portāla veidotāji sazināsies ar dalībniecēm individuāli).

Noslēgumā vēlamies teikt lielu paldies visiem konkursa dalībniekiem un portāla lasītājiem par iesaisti un dalīšanos, par radošumu un izdomu. Latvijas Bibliotēku portāla saturu veidojam mēs visi kopā, un ikvienas bibliotēkas pieredze var palīdzēt citiem nozares speciālistiem risināt problēmas un radīt jaunas idejas.

Lai radošām ierosmēm pilns pavasaris!

 

Informāciju sagatavoja:

Latvijas Bibliotēku portāla galvenā redaktore
Kristīne Deksne