Aicinām visas bibliotēkas rast iespēju un atzīmēt Vispasaules Drošāka interneta dienu, kopā ar apmeklētājiem pārrunājot virtuālās identitātes veidošanas jautājumus, kā arī pieslēgties diskusijas “Internets zem lupas…” tiešraidei portālā apollo.lv.

Lai novērtētu, ko internets mums ir devis – gan pozitīvā, gan negatīvā nozīmē, notiks diskusija “Internets zem lupas…”, kurā jaunieši un dažādu jomu pārstāvji – Net-Safe Latvia drošāka interneta centra vadītāja Maija Katkovska, Auces vidusskolas informātikas skolotājs Frīdis Sarcevičs, Latvijas Bibliotekāru biedrības priekšsēdētāja Silvija Tretjakova, kā arī sabiedrībā populāri cilvēki – Radio101 DJ Toms Grēviņš, TV raidījumu vadītāja Anna Rozīte, mūziķi Andris Kivičs un Kaspars Zlidnis apmainīsies viedokļiem, tēzēm un personīgo pieredzi interneta lietošanā.

Diskusijas tiešraide 8.februārī no plkst. 12.30 – 14.00 būs skatāma apollo.lv portālā šeit: mms://stream.apollo.lv/ltcl.

Aicinām bibliotekārus rast iespēju šajā dienā Jūsu apmeklētājiem rādīt diskusijas tiešraidi uz ekrāna, iesūtot arī savus viedokļus par interneta izmantošanu un jautājumus diskusijas dalībniekiem uz e-pastu: info@drossinternets.lv. Diskusijā piedalīsies arī jaunieši no dažādiem Latvijas novadiem.

 

Materiāls  par interneta identitātes veidošanu “Virtuālā identitāte”

Materiāls jauniešiem (6.-12.klase) padomi un ieteikumi drošai tiešsaistes identitātes veidošanai

Materiāls bērniem (1.-6.klase) padomi, lai droši darbotos tiešsaistē

Informācija par Drošāka Interneta dienas aktivitātēm atrodama arī mājas lapā: http://drossinternets.lv/page/278.