Pierakstīties jaunumiem

Jaunumi

Vadītājs 
Vadītājs 
Bibliogrāfs 
Bibliotopija festivālā LAMPA 2024: Saruna “Dizains ir plāksteris?” 
Bibliotopija festivālā LAMPA 2024: Saruna par lasītprasmi “Starts vai restarts?” 

Skatīt vairāk

Šajā lapā tiek izmantotas sīkdatnes (cookies). Turpinot lapas apmeklējumu jūs apstiprināt, ka piekrītat izmantot sīkdatnes. Vairāk par mūsu sīkdatņu lietošanas politiku lasiet šeit.

Mēnesis: 2020. gada novembris

Ziņas

Paziņoti Voldemāra Caunes balvas “Gada bibliotekārs darbā ar bērniem un jauniešiem” ieguvēji 

Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka un Liepājas dome jau četrpadsmito gadu rīko konkursu Voldemāra Caunes balva “Gada bibliotekārs darbā ar bērniem un jauniešiem”. Balvai nominē bibliotekārus no visas Latvijas, kuri vispārliecinošāk, aktīvāk un sekmīgāk veicina jaunās paaudzes iesaistīšanu bibliotēku pakalpojumu izmantošanā, motivējot bērnus un jauniešus vairāk lasīt, mācīties un attīstīt savas radošās spējas.

Pētniecība un izglītība

Bibliotekāra profesionālās un vispārējās kompetences akadēmiskajās bibliotēkās 

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (turpmāk – LNB) Kompetenču attīstības centrs (turpmāk – KAC) laika periodā no 2020. gada 19. oktobra līdz 2020. gada 10. novembrim veica Latvijas akadēmisko bibliotēku pārstāvju (turpmāk – bibliotēku pārstāvji, arī respondenti) aptauju, lai noskaidrotu viedokļus par jaunajām bibliotekāru kompetencēm, kā tiek nodrošinātas mācības bibliotekāriem un kādi ir mācību šķēršļi.